The Amazing Race   American Idol   The Apprentice   The Bachelor   The Bachelorette   Big Brother   The Biggest Loser
Dancing with the Stars   So You Think You Can Dance   Survivor   Top Model   The Voice   The X Factor       Reality TV World
   
Reality TV World Message Board Forums
PLEASE NOTE: The Reality TV World Message Boards are filled with desperate attention-seekers pretending to be one big happy PG/PG13-rated family. Don't be fooled. Trying to get everyone to agree with you is like herding cats, but intolerance for other viewpoints is NOT welcome and respect for other posters IS required at all times. Jump in and play, and you'll soon find out how easy it is to fit in, but save your drama for your mama. All members are encouraged to read the complete guidelines. As entertainment critic Roger Ebert once said, "If you disagree with something I write, tell me so, argue with me, correct me--but don't tell me to shut up. That's not the American way."
"Gun Quiz"
Email this topic to a friend
Printer-friendly version of this topic
Bookmark this topic (Registered users only)
 
Previous Topic | Next Topic 
Conferences Off-Topic Forum (Protected)
Original message

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:08 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
"Gun Quiz"
LAST EDITED ON 02-06-13 AT 02:09 AM (EST)

Well, a 2nd Amendment quiz. In post #223 on the "mass shooting" thread cahaya linked yahoo article which itself linked to a CSM 15 question quiz on the 2nd Amendment. Some thought-provoking stuff there, or at least to me. If you want to take the quiz at CSM you can find it here.

Or you can take it here!

I tried to edit the questions so they could all appear in one post without giving away any answers, in the end that proved beyond my capabilities. So I will follow this initial post with 15 (count 'em, fifteen) follow-up posts, and a 16th for the answers in hidden text. When I get around to it.

Some of the answers, frankly, are pretty obvious. Others are not.

  Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

  Table of Contents

  Subject     Author     Message Date     ID  
 #1 dabo 02-06-13 1
 #2 dabo 02-06-13 2
 #3 dabo 02-06-13 3
 #4 dabo 02-06-13 4
 #5 dabo 02-06-13 5
 #6 dabo 02-06-13 6
 #7 dabo 02-06-13 7
 #8 dabo 02-06-13 8
 #9 dabo 02-06-13 9
 #10 dabo 02-06-13 10
 #11 dabo 02-06-13 11
 #12 dabo 02-06-13 12
 #13 dabo 02-06-13 13
 #14 dabo 02-06-13 14
 #15 dabo 02-06-13 15
 Answers dabo 02-06-13 16
 12/15 Starshine 02-06-13 17
   RE: 12/15 dabo 02-06-13 18
       13/15 cahaya 02-06-13 19
           15/15 AyaK 02-06-13 20

Lobby | Topics | Previous Topic | Next Topic

Messages in this topic

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:11 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
1. "#1"
1. Which right is protected by the Second Amendment?

A. Jury trial

B. Freedom from unreasonable searches

C. Keep and bear arms

D. Free speech

  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:12 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
2. "#2"
2. Which is the correct text of the Second Amendment?

A. "I'll give you my gun when you take it from my cold, dead hands."

B. "It's better to have a gun and not need it, than need a gun and not have it."

C. "The right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed."

D. "A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed."

  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:13 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
3. "#3"
3. Constitutional scholars have long debated whether the Second Amendment protects the private possession of firearms or only the possession of firearms in the context of a well-regulated militia. The US Supreme Court examined the question in a 2008 case. What was the name of that landmark decision?

A. District of Columbia v. Heller

B. Roe v. Wade

C. Bush v. Gore

D. Starsky v. Hutch
  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:14 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
4. "#4"
4. What issue was at stake in the 2008 case?

A. Washington, D.C., banned possession of handguns.

B. A city resident wanted to keep a pistol in his home for self defense but the city refused to issue a permit.

C. Lawyers for the District insisted that the Second Amendment only protects guns used in the context of militia service.

D. All of the above.
  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:15 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
5. "#5"
5. What did the Supreme Court decide in the 2008 case?

A. Americans have a fundamental right to own and openly carry weaponry useful to a modern-day militia - except missiles, artillery, jet fighters, and tanks.

B. Residents of a federal enclave, like Washington, D.C., have a constitutional right to possess handguns and other commonly available firearms for personal protection in their homes.

C. Sportsmen are free to use AK-47 assault rifles to hunt deer and wild boar, but grenades and mortars would be unsporting and unconstitutional.

D. Bank robbers, drug dealers, and mob enforcers must be given an opportunity to register their firearms with local authorities and then become eligible for a professional discount on licensing fees.
  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:16 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
6. "#6"
6. Prior to 2008, the US Supreme Court last decided a case involving the Second Amendment in 1939. The case, US v. Miller, was a challenge to the constitutionality of the National Firearms Act of 1934. What did that federal law require?

A. A nationwide ban on bullets.

B. Registration of machine guns, sawed-off shotguns, and other "gangster weapons" carried across state lines.

C. That every American adult acquire a Colt pistol and be able to ventilate a soup can at 25 yards.

D. None of the above.
  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:17 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
7. "#7"
7. What prompted Congress to pass the National Firearms Act of 1934?

A. Japan's attack on Pearl Harbor.

B. Debute episode of The Three Stooges.

C. The illicit exploits of Bonnie and Clyde, John Dillinger, and Baby Face Nelson.

D. The use of two Thompson submachine guns in Chicago's 1929 St. Valentine's Day massacre.

  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:19 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
8. "#8"
8. In the 1939 case, US v. Miller, two men were caught with an unlicensed sawed-off, double-barrel shotgun that they had transported from Oklahoma to Arkansas. They claimed the federal license requirement violated their Second Amendment rights. What did the court decide?

A. The Constitution protects the gun rights of all Americans, even those seeking specialized weapons that might be used in a violent criminal enterprise.

B. Congress lacks the necessary authority under the commerce clause to regulate firearms, which are already regulated by state and local law enforcement agencies.

C. Jack Miller and his lawyer couldn't afford the trip to Washington to argue the case so the court dismissed it.

D. A shotgun with a barrel of less than 18 inches lacks any reasonable relationship to a well regulated militia. Since the weapon would not be useful to a militia, it was beyond the protection of the Second Amendment.

  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:20 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
9. "#9"
9. In 2010, the Supreme Court took up another landmark Second Amendment case, McDonald v. Chicago. What was the issue the high court decided?

A. Whether Congress could restrict the interstate sale of ammunition.

B. Whether the court's 2008 ruling establishing a constitutional right to possess handguns in Washington, D.C., would also apply to all state and local governments across the country.

C. Whether convicted felons could still be barred from possessing firearms.

D. Whether the federal gun-free school zone law exceeded Congressional power under the Constitution's commerce clause.
  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:21 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
10. "#10"
10. Does the Second Amendment guarantee a personal right to own fully automatic military-issued combat rifles, heavy machine guns, and perhaps even shoulder-fired missiles?

A. Yes.

B. No.

C. Probably not.

D. Impossible at this point to know.
  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:22 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
11. "#11"
11. Does the Second Amendment guarantee a personal right to own semi-automatic rifles that resemble the fully-automatic military versions of the same firearm?

A. Yes.

B. No.

C. Not clear at this point.

D. Only for members of a state militia, the US military, or law enforcement.
  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:24 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
12. "#12"
12. Following the 2008 Supreme Court ruling overturning the handgun ban, the District of Columbia City Council passed a new gun control measure, this one banning "assault weapons." The Council defined "assault weapons" as semi-automatic rifles and pistols with certain military features. The new ban was challenged in federal court. A federal appeals court in October 2011 voted 2 to 1 to uphold the ban. What did the court say?

A. Prohibiting semi-automatic assault weapons does not disarm or substantially affect a citizen's ability to defend him or herself.

B. A ban on assault weapons promotes the government's interest in protecting police officers and fighting crime in dense urban areas like Washington, D.C.

C. There is no significant difference between a semi-automatic weapon and a fully-automatic weapon in terms of potential firepower and the lethal threat it poses. It takes two seconds to empty a fully-automatic Uzi with a 30-round magazine. The same gun fired as a semi-automatic takes five seconds.

D. All of the above.

  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:24 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
13. "#13"
13. Gun rights advocates filed a new complaint in 2012 seeking to overturn the District of Columbia's assault weapons ban. The lead plaintiff attempted to register a semi-automatic rifle he uses for target shooting, a Bushmaster XM-15-E2S. Which of the following individuals also used a Bushmaster XM-15-E2S?

A. William Spengler, an ex-con in Webster, New York, who set fire to his home on Dec. 24, 2012 and then ambushed the responding firefighters, killing two and wounding two before taking his own life.

B. Adam Lanza, who shot and killed 20 students and six staff at Sandy Hook Elementary School in Newtown, Conn., after shooting and killing his mother on Dec. 14, 2012. He also took his own life.

C. John Allen Mohammed and Lee Boyd Malvo, the so-called Beltway snipers, who killed six in a series of random shootings near Washington, D.C., in 2002.

D. All of the above.
  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:25 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
14. "#14"
14. In 1994, Congress passed a ban on certain semi-automatic assault weapons and large capacity magazines capable of holding more than 10 rounds. How was Jared Loughner, the admitted gunman in the 2011 shooting spree involving Congresswoman Gabrielle Giffords, able to purchase 30-round magazines for his pistol?

A. They were acquired in 1993.

B. He assured the firearms dealer he would only load nine rounds at a time.

C. The large capacity magazines were stolen.

D. The 1994 federal assault weapons ban and restrictions on large capacity magazines expired in 2004 and have not been renewed by Congress.

  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:26 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
15. "#15"
15. According to the National Rifle Association, how many privately-owned guns are currently in the United States?

A. 423,000

B. 1.6 million

C. 45 million

D. More than 250 million

  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:29 AM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
16. "Answers"
LAST EDITED ON 02-06-13 AT 02:16 PM (EST)

highlight
1. C
2. D
3. A
4. D
5. B
6. B
7. D
8. D
9. B
10. C
11. C
12. D
13. D
14. D
15. D


  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

Starshine 4934 desperate attention whore postings
DAW Level: "Stuff Magazine Centerfold"

02-06-13, 09:50 AM (EST)
Click to EMail Starshine Click to send private message to Starshine Click to view user profile Click to check IP address of the poster
17. "12/15"
Not upset about those I got wrong

Surely if the answer is Probably not then Impossible at this point to know is also valid?

  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

dabo 25344 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 01:12 PM (EST)
Click to EMail dabo Click to send private message to dabo Click to view user profile Click to check IP address of the poster
18. "RE: 12/15"
Yeah, that was what I got when I first took the quiz.

The difference between those two choices is buried in a factoid in the 2008 decision. As explained on the CSM page with that answer --> The issue may be litigated in a future case, but Justice Antonin Scalia, writing in the Heller decision, suggested that the states and Congress would not violate the Second Amendment by passing and enforcing restrictions on machine guns and specialized military weapons. <--

  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

cahaya 18904 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 02:48 PM (EST)
Click to EMail cahaya Click to send private message to cahaya Click to view user profile Click to send message via ICQ Click to check IP address of the poster
19. "13/15"
I had trouble with #10 and #11, but did well with the other questions with a couple of guesses that were correct.
  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top

AyaK 10083 desperate attention whore postings
DAW Level: "Playboy Centerfold"

02-06-13, 06:28 PM (EST)
Click to EMail AyaK Click to send private message to AyaK Click to view user profile Click to check IP address of the poster
20. "15/15"
This quiz actually stuck to the law and the cases quite well.
  Remove | Alert Edit | Reply | Reply With Quote | Top


Lock | Archive | Remove

Lobby | Topics | Previous Topic | Next Topic

p l a c e h o l d e r t e x t g o e s h e r e - p l a c e h o l d e r t e x t g o e s h e r e - p l a c e h o l d e r t e x t g o e s h e r e - p l a c e h o l d e r t e x t g o e s h e r e - p l a c e h o l d e r t e x t g o e s h e r e - p l a c e h o l d e r t e x t g o e s h e r e - p l a c e h o l d e r t e x t g o e s h e r e - p l a c e h o l d e r t e x t g o e s h e r e - p l a c e h o l d e r t e x t g o e s h e r e - p l a c e h o l d e r t e x t g o e s h e r e - p l a c e h o l d e r t e x t g o e s h e r e - p l a c e h o l d e r t e x t g o e s h e r e -
about this site   •   advertise on this site  •   contact us  •   privacy policy   •